Uitkijken naar God

Kijk jij ook uit naar die dag dat we God zullen zien?

Ik kan het niet in woorden uitdrukken hoe erg ik daar naar uit kijk!
Wat geweldig zal dat zijn als we God werkelijk mogen ontmoeten. Wat een vreugde!
En het blijft niet bij een eenmalige ontmoeting, nee, God belooft ons dat Hij bij ons zal wonen.
God, de Schepper van hemel en aarde, de Schepper van jou en mij, wil bij ons mensen wonen. Wat een wonderlijke liefde!

Johannes schrijft er in de Bijbel in Openbaring 21:3-4 het volgende over:
En ik hoorde een luide stem uit de hemel zeggen: Zie, de tent van God is bij de mensen en Hij zal bij hen wonen, en zij zullen Zijn volk zijn, en God Zelf zal bij hen zijn en hun God zijn.
En God zal alle tranen van hun ogen afwissen, en de dood zal er niet meer zijn; ook geen rouw, jammerklacht of moeite zal er meer zijn. Want de eerste dingen zijn voorbijgegaan.

Hoe ons leven hier op aarde ook is, met pijn, verdriet en of vreugde, er wacht ons een prachtige toekomst. Een toekomst met God!  

Overigens kan ik het best spannend vinden wat er van te voren gebeurt, voordat we in de hemel komen. Hoe het is om dood te gaan of hoe het is als Jezus terug komt, wat er dan allemaal gebeurd. En er zijn ook nog wel genoeg dingen die ik zou willen mee maken hier op aarde.
Maar dat verandert niks aan het feit dat ik uitkijk naar die dag dat ik God mag ontmoeten.  Een dag, waar ik eigenlijk niet met mijn verstand bij kan. Zo bijzonder zal het zijn!

En tot die dag leven we ons leven en mogen we onze hoop richten op God. We mogen God ontmoeten elke dag weer, in gebed, in het lezen van de Bijbel, in de ontmoeting met andere mensen enz.
Maar daarna zullen we oog in oog staan met Hem en nog zoveel meer van Hem ervaren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *